Tarihçe

Şırnak Üniversitesi, 22 Mayıs 2008 tarihinde 5765 sayılı Kanun ile kurulmuştur. Merkez Kütüphanesi 2009 yılında şu an Mühendislik Fakültesi ve Şırnak Meslek Yüksekokulunun ortak kullandıkları binanın 4. katında hizmet vermeye başlamıştır. 2012 Yılında İlahiyat Fakültesi binasının bitişiğine yeni yapılan İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi binasının 4. katında merkeze bağlı şube kütüphanemiz hizmete  başlamıştır. Şubat 2016 yılında Mehmet Emin Acar Kampusundaki 8000 metrekare kapalı alana sahip yeni binamıza taşınarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Kütüphanemiz Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu öğrencileri, öğretim üyeleri ve idari personele eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ve boş zamanlarını değerlendirmeleri için gerekli materyali ve hizmetlerini sağlamayı amaç edinmiştir.

Her geçen gün akıl almaz boyutlara ulaşan bilginin artış hızıyla başa çıkabilmemizin  ve bu doğrultuda üniversitemizin sunduğu eğitimi desteklemek amacındadır.

Sık Sorulan Sorular

Son Güncellenme Tarihi